Er bröllopsupplevelse

Er personliga Bröllopsfotograf i Norr och västerbotten. 

Bröllopsfotograf från
Umeå till Kiruna 

En avslappnad och rolig upplevelse

Jag heter Hanna Lundström och är er professionella bröllopsfotograf och "3:e hjul" i Norr och Västerbotten. Mitt främsta fokus är att fånga era mest betydelsefulla ögonblick på ett naturligt och avslappnat sätt, samtidigt som vi har en rolig och minnesvärd stund tillsammans. 

Låt oss vara kreativa tillsammans och skapa minnen som ni alltid kan minnas. Ni kan vara er själva och lita på att jag fångar de spontana och hjärtliga ögonblicken. Ser fram emot att vara en del av ert bröllop och skapa värdefulla minnen tillsammans!

ER personliga Bröllopsupplevelse

KONSULTATION & 
MOODBOARD

VACKRA FOTOPLATSER

VI ÄR OVANA ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN

De flesta jag fotograferar är ovana att stå framför kameran. Men jag kommer hjälpa er och berätta hur ni ska stå och vad ni ska göra, för att vi ska få så fina bilder som möjligt. Ni kommer att få kramas och skratta mycket tillsammans. 

I alla mina paket ingår det 30-45 minuter telefonkonsultation där ni får berätta om era tankar och önskemål kring fotograferingen under er bröllopsdag. Efter samtalet får ni en personlig Moodboard på Pinterest, med lite inspirationsbilder. 

Jag är väldigt petig med ljuset och väljer fotoplatser med stor noggranhet, för att ni ska få så fina bilder som möjligt. Oftast rekar jag fotoplatser en vecka innan, eller tidigt samma dag om bröllopet är längre bort.

ÅH nej det regnar på vår bröllopsdag

Många brudpar är oroliga över att det ska vara dåligt väder, men faktum är att ljuset kan bli väldigt fint vid mulet och regn och en romantisk puss under ett paraply är ju inte helt fel det heller! Jag lovar er att jag är förberedd för alla väder och kommer hjälpa er få vackra bilder oavsett.

Testimonial

EN ROLIG OCH AVSLAPPNAD UPPLEVELSE

Som bröllopsfotograf har jag haft äran att lyssna till många gripande och intima berättelser från blivande brudpar. Det är verkligen fantastiskt att höra hur ni träffades, vem som sa "jag älskar dig" först och till och med vem som är bäst på att diska! Det är i dessa unika historier jag finner meningen med mitt arbete - det handlar så mycket mer än bara att skapa vackra bilder.

Med er historia i hjärtat vill jag som er bröllopsfotograf erbjuda er en mysig och romantisk upplevelse som får er att känna er extra förälskade. Jag kommer att finnas vid er sida från början till slut, hjälpa er med bröllopsplaneringen och guida er till de perfekta fotoplatsarna som matchar era önskemål. Under själva fotograferingen kommer jag att vara er guide, så att ni aldrig behöver tänka på vad ni ska göra.

Låt mig ta hand om allt det tekniska och logistiska, medan ni kan fokusera på att njuta av varandras sällskap och den speciella dagen. Tillsammans skapar vi vackra och äkta bilder som berättar er unika kärlekshistoria.

Ser fram emot att vara en del av er bröllopsresa och skapa magiska minnen tillsammans!

Ni är i fokus

Under vårt telefonmöte är mitt mål att lära känna er ännu bättre och höra era tankar om bröllopsfotograferingen. Vi kommer att skapa en personlig moodboard tillsammans på Pinterest, så att ni känner er trygga och får en tydlig bild av vilka bilder vi kommer att skapa tillsammans.

För att ge er en personlig upplevelse tar jag endast emot ett begränsat antal bröllopsfotograferingar per år. Många bokar sin bröllopsfotograf 6 månader till ett år i förväg, så jag rekommenderar att ni inte väntar för länge med att boka om ni vill vara säkra på att ert datum är tillgängligt, särskilt under sommarsäsongen. Så låt oss sätta igång med vårt telefonmöte och skapa en plan som passar just er.

VÅR:
APRIL-MAJ

VINTER: NOVEMBER-MARS

SOMMAR:
JUNI-AUGUSTI

HÖST: SEPTEMBER-OKTOBER

Bröllopsfotografering
året om

Bröllopsfotografering
under vinterhalvåret

Att fotografera bröllop under vintern blir så magiskt. Den vita snön och frosten på träden tillsammans med att solen är lite lägre ner under vinterhalvåret gör att det ofta blir väldigt fint. Många är rädd för kylan men det finns väldigt många hjälpmedel som underlättar.

VÄRMEKUDDAR
Vi använder små värmekuddar i olika storlekar när det är kallt ute. Jag öppnar dom på morgonen, sedan placerar vi dem innanför brudens klänning och sparar några som ni kan hålla i händerna. Dessa små kuddar värmer mer än ni tror och de syns inte på bilderna.

VÄRMEPÅSE & PAUS
Jag har även en riskudde som jag värmer i micron innan fotograferingen. Den kan bruden sedan ha innanför sin jacka till och från fotograferingen och i pauserna. (oftast bruden som är kallast) Den håller dessutom jackan varm under tiden som ni fotograferas. Vi fotograferar i ca 10-15 minuter innan vi tar en paus för att värma oss. 

FLEECEFILT
För att ni inte ska bli blöta och kalla, så sitter ni på en mjuk och varm fleecefilt.

Fancy dress shoot

Ingen fotograf på bröllopet? Då kan det vara fint att boka en "fancy dress shoot" istället. En fotograferig som äger rum antingen före eller till och med efter själva bröllopet, utan någon tidspress eller väntande gäster. Det blir bara du, din partner, jag och min kamera - vårt eget lilla kreativa äventyr.

Så välj en dag och en plats som ni älskar (och kom ihåg, det behöver inte vara nära själva vigselplatsen). Oavsett om ni vill vandra upp till Trollsjön eller åka helikopter till toppen av Kebnekaise, är detta det perfekta tillfället att göra det utan stress. En perfekt dejt helt enkelt.


Midnattsols
fotografering

Har ni någonsin drömt om att fånga magin i en midnattsol? Tänk er en strålande sol som smyger över horisonten och fyller himlen med ett förtrollande ljus mitt i natten.

Det är en unik upplevelse som kommer att skapa minnen för livet, och vad kan vara mer romantiskt än att fånga dessa ögonblick i en minnesvärd fotografering?

Går att boka Juni-Augusti.
Tidpunkt ca 24:oo-02:00. Finast ljust brukar vara runt 01:00Kreativa Tillval

Golden hour
fotografering

Till er som bokat heldag avsätt gärna lite tid under golden &  blue hour (en timme innan solnedgång) för att få det här mjuka och fina romantiska ljuset som alla älskar. 

Det brukar alltid vara uppskattat och en skön paus efter att middagen är slut där ni bara kan rå om varandra en liten stund. 

Om ni vill kan ni även komplettera och boka en extra golden hour-fotografering till ert porträttpaket. Det ger er möjlighet att fånga ännu fler underbara bilder i det magiska kvällsljuset.


körschema

Fotografering

När man ska planera bröllopsdagen kan det uppstå många frågetecken kring hur lång tid bör man lägga på fotograferingen. Här kommer därför en sammanställning på´t ungefär. 

FÖRBEREDELSER – ca 45 minuter
Jag brukar dyka upp ca 45 minuter innan ni beräknas att vara klara för att hinna fota lite detaljbilder på klänningen, ringar, smycken o.s.v. och sen avslutar vi med att fota påklädningen och några enskilda porträtt och detalj på hår/smink.

FIRST LOOK – ca 15 minuter
First look fotas normalt i närheten av er lokal där ni gör er färdiga och brukar inte ta mer än 15 minuter.

PORTRÄTT – 60-90 minuter
Ju mer tid vi har till vår porträttfotografering desto lugnare blir det för er. Jag brukar rekommendera 60-90 minuter lite beroende på avståndet mellan vigselplatsen och platsen vi valt för porträtten.

VIGSEL – ca 60 minuter inkl. gratulationer efteråt

MIDDAG – 3-4 timmar
Hur lång tid middagen tar beror lite på hur många tal och spex som ska hållas.

ER PERSONLIGA BRÖLLOPSUPPLEVELSE

För att skicka en förfrågan fyller ni i mitt bokningsformulär längre ner på denna sida. Där kan ni beskriva vilka ni är och hur ni tänker kring er bröllopsdag. När jag fått in er bokningsförfrågan kollar jag upp om ert datum är ledigt. Har jag ingen bokning då, så lägger jag in en preliminärbokning som jag håller i 7 dagar och föreslår tider för ett zoom eller telefonmöte, där ni får chansen att ställa ev. frågor, Jag skickar även med ett “lära känna er” formulär som ni jättegärna får svara på samt mitt avtal som ni får läsa igenom och godkänna genom att skriva under efter vårt möte, så vida allt känns okej.

När avtalet är påskrivet, skickar jag min bokningsfaktura till er på 50%. Detta fungerar som en deposition för att garantera ert bokade datum. Avgiften dras sedan av på er slutfaktura i samband med bröllopet. Bokningen är bekräftad vid påskrivet avtal och betald bokningsavgift.

BOKNING

Jag arbetar främst med naturligt ljus både inomhus och utomhus och min fotostil är som en varm kram med jordnära och naturliga färger. Jag föredrar de små ögonblicken “mitt emellan”. Ett spontant skratt eller hemliga viskningar i örat. Jag arbetar ofta med rörelser så bli inte förvånad om ni får gå “flygplansgång” eller träna på bröllopsvalsen. Genom rörelse skapar vi de här naturliga bilderna, ögonblicken däremellan och lyfter fram era personligheter och kom ihåg, det finns inga rätt och inga fel! Ni kommer att få skratta och kramas mycket och jag kommer att berätta hur ni ska stå och vad ni ska göra så ni behöver inte tänka på det.

HUR JAG ARBETAR

Nu och fram till ert bröllop finns jag här för er. Har ni några frågor eller funderingar eller behöver hjälp med något, så är det bara skriva till mig så lovar jag att försöka hjälpa er. Ungefär 1-2 månader innan bröllopet (beroende när ni bokat) kommer jag att skicka ut ett mail till er för att boka in ett möte antingen via zoom eller IRL (I Kiruna) Under mötet går vi igenom alla detaljer och schema inför dagen så vi alla har koll på läget.Slappna av, ha kul och njut av er bröllopsdag tillsammans!
UNDER BRÖLLOPET

Under vårt introsamtal så får ni berätta mer kring vilka ni är och hur ni tänker kring bröllopsfotograferingen. Vill ni fotas i någon speciell miljö, under golden hour eller har ni en tydlig vision ni tänker er?

Utifrån det gör jag en personlig moodboard i Pinterest som ni får tillgång till och även kan lägga in egna bilder, så att vi tillsammans kan planera er bröllopsfotografering.

ERA ÖNSKEMÅL

NU OCH FRAM TILL BRÖLLOPET

Jag vet att vi alla tänker att vi ska göra något med våra bilder, men det är så lätt att det bara hamnar som en bakgrundsbild i telefonen och sedan glöms bort och det tycker jag är lite tråkigt. Inget slår en fin fotovägg eller ett vackert fotoalbum ni kan ha liggande framme på bordet. 

Från ert urvalsgalleri kommer ni att få tillgång till massor med fina fotoprodukter av högsta kvalitét, framtagna av hantverkare och fotografer och vill ni veta vad det bästa är?! Ni behöver bara välja vad ni vill ha, resten sköter jag! 

FOTOPRODUKTER

Efter bröllopet, förstår jag att ni är nyfikna över att se era bilder så snabbt som möjligt. Jag brukar alltid leverera ett par bilder redan till dagen efter och siktar på att ha redigerat och laddat upp alla era bilder till ert onlinegalleri inom 6 veckor efter ert bröllop. Men direkt de är klara hör jag av mig.

Ni får då ett mail av mig med en länk till ert personliga galleri med alla era bilder. 

LEVERANS

Foto av: QT albums, Ula Koska

Vackra fotoprodukter

Varför bara posta ett inlägg på instagram när du kan förgylla ditt hem med dina personliga favoritbilder eller skapa ett fotoalbum som du kan njuta av varje dag.

minnen som för alltid lever kvar.

Vanliga frågor

För att ni ska vara säker på att ert datum är ledigt, rekommenderar jag att ni bokar minst 6 månader innan. De flesta brudpar bokar fotograf upp emot ett år innan.

Du skickar din förfrågan genom att fylla i formuläret längst ned på sidan.

VI ÄR OVANA ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUR VET VET VI VAD VI SKA GÖRA?

NÄR SKA Vi BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

VAD HÄNDER OM VI VILL AVBOKA? 

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅR BRUDFÖLJET VARA MED?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

Många brudpar är oroliga över att det ska regna eller vara dåligt väder på deras bröllopsdag. Men faktum är att ljuset blir väldigt fint när det är lite mulet och det kan absolut bli fina bilder oavsett väder. Jag har fotat bröllop både i spöregn, stormvindar och snö. Jag kommer alltid förberedd och under vårt möte går vi igenom fotoplatser som kan fungera även vid dåligt väder och jag åker också ut och rekar olika platser. Så ni kan känna er trygga i att det blir bra oavsett väder :)

VI ÄR OVANA ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUR VET VET VI VAD VI SKA GÖRA?

NÄR SKA VI BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

VAD HÄNDER OM VI VILL AVBOKA? 

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅR BRUDFÖLJET VARA MED?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

De flesta jag fotograferar är ovana att stå framför kameran, så jag kommer berätta hur ni ska stå och vad ni ska göra så ni behöver inte tänka på det. Skulle jag vara tyst så är det bara fortsätta göra som ni gör, kan hända jag justerar någon inställning eller inte vill störa ögonblicket.

Ni kan variera vart ni tittar, på varandra, ut åt sidorna eller in i kameran. Ni kan pussas och kramas, dansa om ni vill det. Det finns inga rätt och inga fel, min enda regel är att ni alltid ska ha minst en kroppsdel mot den andra. Det kan vara att hålla hand, kramas osv. Fokus ska ligga på varandra och inte på mig. Jag är bara en fluga på väggen. En fluga som kommer överösa er med komplimanger om hur fina ni är! 

VI ÄR OVANA ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUR VET VET VI VAD VI SKA GÖRA?

NÄR SKA VI BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

VAD HÄNDER OM VI VILL AVBOKA? 

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅR BRUDFÖLJET VARA MED?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

Jag brukar alltid leverera ett par bilder redan till dagen efter och siktar på att ha redigerat och laddat upp alla era bilder till ert onlinegalleri inom 6 veckor efter ert bröllop. Men direkt de är klara hör jag av mig.

VI ÄR OVANA ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUR VET VET VI VAD VI SKA GÖRA?

NÄR SKA VI BOKA?NÄR SKA MAN BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

VAD HÄNDER OM VI VILL AVBOKA? 

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅr Brudföljet vara med?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

Ja självklart får era brudtärnor och marskalkar vara med på fotograferingen. Då avsätter vi lite tid till de bilderna i början utav fotograferingen och sen när de är klara, så kan de åka iväg och göra annat, medan vi fotar de andra bröllopsbilderna på bara er två. 

Bilder tillsammans med familj, syskon och övriga vänner tas förslagsvis direkt efter vigseln eller under minglet i samband med brudskålen, för då är oftast alla samlade. 

VI ÄR OVANA ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUR VET VET VI VAD VI SKA GÖRA?

NÄR SKA VI BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

VAD HÄNDER OM VI VILL AVBOKA? 

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅR BRUDFÖLJET VARA MED?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

Ja det gör jag! Ljust under vintern är MAGISKT! Och för att ni ska hålla er varm så fäster vi små värmekuddar under  brudklänningen & kostymen. De värmer mer än man tror och de flesta utav mina brudpar säger efteråt att det inte var så kallt som de trodde det skulle bli. 

Sen tar vi många värmande pauser och jag har alltid med mig lite varm choklad som jag bjuder på. 

VI ÄR OVANA ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUR VET VET VI VAD VI SKA GÖRA?

NÄR SKA VI BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

VAD HÄNDER OM VI VILL AVBOKA? 

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅR BRUDFÖLJET VARA MED?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

Ja det gör jag! Eftersom jag själv är från Piteå och har hela familjen där och i Luleå, så brukar jag passa på att hälsa på dom i samband med bokningar och det innebär att ni som brudpar inte behöver betala någon extra reseersättning eller boende till mig. Allt det är inkluderat. 

Samma sak gäller Umeå, eftersom jag bott där i 9 år innan jag flyttade till Kiruna, så vill jag gärna ner och hälsa på alla mina vänner och även där har jag boende, så inget ni betalar extra för.

Så tveka inte att höra av er om ni vill boka in en fotografering längs Kusten, så kan vi alltid titta på hur det ser ut med tillgänglighet. 

VI ÄR OVANA ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUR VET VET VI VAD VI SKA GÖRA?

NÄR SKA VI BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

VAD HÄNDER OM VI VILL AVBOKA? 

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅR BRUDFÖLJET VARA MED?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

Testimonials

Välkomstguide

Visste ni att det ingår en välkomstguide med massor med tips och checklistor inför fotograferingen.

Detta ingår i
er upplevelse

Välkomstguide
Telefonmöte och personlig moodboard
Rolig och avslappnad bröllopsfotografering
Goodiebag - Då många glömmer bort att äta & dricka
Webbgalleri med alla redigerade bilder 
Lån av vitt paraply vid regn
Lyxig fine art förstoring i 30x40 cm

investing in your memories

Bröllopspaket

DIAMANT

GULD

Silver

från 32 000 KR

17 500 KR

Bröllopsmöte ca 30 min

Porträttfotografering 1-2 h

Alla utvalda och redigerade bilder i högupplösning

1 st fine art förstoring 30x40 cm

Bröllopsguide: Inför er bröllopsfotografering

Personligt online galleri & säker
molnlagring i 1 år 


Bröllopsmöte ca 40 min

Bröllopsfotografering heldag 8-12 timmar

Alla utvalda och redigerade bilder i högupplösning

Bröllopsguide: Inför er bröllopsfotografering

Personligt online galleri & säker
 molnlagring i 2 år 

1 fotoalbum med linneomslag 30x30cm

2 st fine art förstoringar 30x40 cm

1 high light film med musik

Bröllopsmöte ca 40 min

Bröllopsfotografering 5 timmar

Alla utvalda och redigerade bilder i högupplösning

Bröllopsguide: Inför er bröllopsfotografering

Personligt online galleri & säker
molnlagring i 1 år 

1 fine art förstoring 30x40 cm

1 fotoalbum med linneomslag 30x30cm

12 500 KR

Utöka paketet?

Få bilder från er vigsel och gratulationerna efteråt för 2 500 kr inkl. ca 50-100 bilder. 

Låt oss föreviga ert bröllop

Kontakta mig via bokningsformuläret eller maila till info@fotografieravhanna.se, så hör jag av mig inom 2 arbetsdagar. Glöm inte kolla skräpkorgen ifall du inte fått något svar. Ibland kan mina mail hamna där tyvärr. Och ni kan även höra av er även om det står att jag är fullbokad, händer ibland att jag får avbokningar och kan klämma in extra tider, speciellt om ert bröllop inte är en lördag.

Bokningsformulär