Din gravidupplevelse

Din personliga Gravidfotograf i Kiruna

Gravidfotografering i Kiruna

En avslappnad och rolig upplevelse

Att boka en fotografering under graviditeten är det perfekta sättet att dokumentera din fantastiska resa som mamma innan du välkomnar ditt nya barn! Vi tar inte bara bilder av denna värdefulla tid, utan vi skapar också minnen som du kan bevara för alltid. Nio månader är en lång tid och under denna period kommer så mycket att förändras i din kropp och ditt liv - vore det inte fantastiskt att fånga alla dessa unika förändringar?

Din personliga gravidupplevelse

KONSULTATION & 
MOODBOARD

LYXIGA
GRAVIDKLÄNNINGAR

Fri ombokning/
avbokning

Ifall vädret inte skulle vara på vår sida eller om du känner att du inte mår så bra just den dagen vi ska fota, så bokar vi alltid om till en annan dag, helt utan kostnad.

I alla mina paket ingår det 20 minuter telefonkonsultation där du får berätta om dina idéer och önskemål. Efter samtalet får du en personlig Moodboard på Pinterest.

Jag vet att man kanske inte alltid vill köpa nya kläder bara för en fotografering. Därför erbjuder jag ett gäng med vackra gravidklänningar som du får låna helt gratis under din fotografering.

EXTRA TRYGGHET:
För mig är det viktigast att du mår bra! Om det skulle uppstå komplikationer så att du inte kommer att kunna genomföra fotograferingen alls, får du alltid pengarna tillbaka, eller ett presentkort på redan inbetalt belopp som du kan använda till en familjefotografering längre fram. 

vackra fotoplatser

Jag är väldigt petig med ljuset och väljer fotoplatser med stor noggranhet, för att du ska få så fina bilder som möjligt.

kind words

EN ROLIG OCH AVSLAPPNAD UPPLEVELSE

Som gravidfotograf har jag ofta blivit väldigt rörd av de intima berättelser som en del kunder delat med sig utav. Men även om en del historier är hjärtskärande så älskar jag att höra blivande mammor berätta om hur meningsfullt och fantastiskt det känns att vänta barn, och de fick mig att inse att det jag gör är så mycket mer än att skapa vackra bilder. 

Med din berättelse i åtanke vill jag som gravidfotograf ge dig en stärkande upplevelse som får dig att känna dig stolt och vacker. Jag finns med dig från början till slut och hjälper dig välja klänningar, ordnar en blomkrans om du vill och hittar de perfekta fotoplatserna utifrån dina önskemål. Sen guidar jag dig genom hela fotograferingen, så att du aldrig behöver tänka på vad du ska göra. 

Du är i fokus

Under vårt telefonmöte vill jag lära känna dig lite mer och höra om dina tankar kring fotograferingen. Sen kommer jag att skapa en personlig moodboard i Pinterest för att du ska känna dig trygg och få en tydlig bild över vilka bilder vi vill skapa tillsammans. 

Eftersom jag vill skapa en personlig upplevelse till mina kunder tar jag endast emot ett begränsat antal gravidfotograferingar per månad. De flesta bokar redan när de är i vecka 20, alltså ca 2 månader innan de vill fotograferas. Så min rekommendation är att inte vänta för länge med att boka, om du vill vara säker på att få en tid.   

VÅR:
APRIL-MAJ
(BF MAJ-JUNI)

VINTER: NOVEMBER-MARS
(BF DECEMBER-APRIL)

SOMMAR:
JUNI-AUGUSTI
(BF JULI-SEPTEMBER)

HÖST: SEPTEMBER-OKTOBER
(BF OKTOBER-NOVEMBER)

Gravidfotografering
året om

Gravidfotografering
under vinterhalvåret

Att fotografera gravidbilder under vintern blir så magiskt. Den vita snön och frosten på träden tillsammans med att solen är lite lägre ner under vinterhalvåret gör att det ofta blir väldigt fint. Många är rädd för kylan men det finns väldigt många hjälpmedel som underlättar.

VÄRMEKUDDAR
Vi använder små värmekuddar i olika storlekar när det är kallt ute. Jag öppnar dom på morgonen, sedan placerar vi dem innanför din klänning och sparar några som du kan hålla i händerna. Dessa små kuddar värmer mer än du tror och de syns inte på bilderna.

VÄRMEPÅSE & PAUS
Jag har även en riskudde som vi värmer i micron innan fotograferingen. Den kan du sedan ha innanför din jacka till och från fotograferingen och i pauserna. Den håller dessutom din jacka varm under tiden som du fotograferas, så att du istället för en kall jacka kan ta på dig något varmt. Vi fotograferar i ca 10 minuter innan vi tar en paus för att värma oss. 

FLEECEFILT
För att du inte ska bli blöt och kall, så sitter du på en mjuk och varm fleecefilt.
7 dagar.

Blommor

Välj om du vill ha blomkrans, små blommor i vatten eller en blombädd på marken eller kanske en bukett. Här är det bara din fantasi som sätter gränser! 

Alla blommor beställs av florist och skapas utifrån dina personliga val av färger och vilken känsla du vill skapa. 
Från 500 kr

Fjällen

Vill du fotograferas bland storslagna fjäll eller magiska vattenfall?

Lägg till en resa upp till Abisko eller Björkliden för fotografering vid Abisko Canyon, Silverfallet, Syndafallet i Björkis eller om du har några egna favoritplatser du vill vara på. Här är det bara fantasin och hur mycket du känner att du kan gå, som sätter gränser.
Från 750 kr

Kreativa Tillval

DIN PERSONLIGA FOTOUPPLEVELSE

När vi bestämt en dag för fotograferingen betalar du in bokningsavgiften på 50%  och skriver under mitt avtal. Sen bokar vi in ett telefonmöte där du får berätta lite mer vem du är och dina önskemål.

Allas graviditeter är olika så, datumet vi bestämmer nu, kan komma att ändras längre fram om t.ex. vädret inte vill vara på vår sida, eller om magen inte hunnit växa så mycket som du önskade eller vad det nu kan vara. Att boka om kostar ingenting och vi stämmer alltid av några dagar innan så att alla mår bra.

BOKNING

För att du ska vara säker på att få en tid rekommenderar jag att du bokar ca 2 månader innan du vill fotograferas och att du planerar in din fotografering när du är mellan vecka 27-35, så att din mage hunnit växa till sig lite men inte sjunkit ner. Skulle du vara sent ute går det alltid att sätta upp sig på min väntelista.

Du skickar din förfrågan genom att fylla i formuläret längst ned på sidan.

KONTAKT

Några dagar innan vår fotografering kommer jag att höra av mig till dig för att stämma av att allt är bra! Jag kommer därefter att åka ut och reka fotoplatser och återkommer till dig när jag hittat den perfekta platsen. 

På själva fotodagen så möts vi upp vid fotoplatsen och beroende på vart vi är så kan du antingen byta om till första klänningen på en närliggande toalett eller i mitt portabla omklädningsrum som jag har med mig. Andra klänning bytet görs på samma sätt.

Under fotograferingen kommer jag att berätta hur du ska stå och vad du ska göra, så du behöver inte tänka på det. Jag har även med mig filtar utifall du känner dig rörlig nog för sittbilder.

Vill din partner eller barn vara med så brukar vi börja med att ta några bilder tillsammans med dom först.

FOTOGRAFERING

Under vårt introsamtal så får du berätta mer kring vem du är och hur du tänker kring dina bilder och om du ser någon bild framför dig. 

Utifrån det gör jag en personlig moodboard i Pinterest som du får tillgång till och kan få en tydligare bild av vad vi kommer att skapa tillsammans.

DINA ÖNSKEMÅL

Jag vet att vi alla tänker att vi ska göra något med våra bilder, men det är så lätt att det bara hamnar som en bakgrundsbild i telefonen och sedan glöms bort och det tycker jag är lite tråkigt. Inget slår en fin fotovägg eller ett vackert fotoalbum du kan ha liggande framme på bordet. 

Från ditt urvalsgalleri kommer du att få tillgång till massor med fina fotoprodukter av högsta kvalitét, framtagna av hantverkare och fotografer och vill du veta vad det bästa är?! Du behöver bara välja vad du vill ha, resten sköter jag! 

FOTOPRODUKTER

Nu så här efter fotograferingen, förstår jag att du är nyfiken över att se dina bilder och jag brukar försöka se till att ha dina bilder färdigredigerade inom 7 dagar.

Du får då ett mail av mig med en länk till ditt personliga urvalsgalleri med 30 st bilder att välja mellan.

För att välja bilder och skapa en favoritlista så gillar du helt enkelt bara dina favoriter och laddar sedan ner dessa antingen till mobilen eller datorn, du väljer. Du kan även köpa till fler bilder eller skapa vackra fotoprodukter i min webbshop som du kommer åt från ditt urvalsgalleri. 

LEVERANS

Foto av: QT albums, Ula Koska

Vackra fotoprodukter

Varför bara posta ett inlägg på instagram när du kan förgylla ditt hem med dina personliga favoritbilder eller skapa ett fotoalbum som du kan njuta av varje dag.

Här kan du läsa mer och inspireras av mina fotoprodukter. 

KOMMER SNART! 

minnen som för alltid lever kvar.

Fotoprodukter

Vanliga frågor

För att du ska vara säker på att få en tid rekommenderar jag att du bokar ca 2 månader innan du vill fotograferas och att du planerar in din fotografering när du är mellan vecka 27-35, så att din mage hunnit växa till sig lite men inte sjunkit ner. Skulle du vara sent ute går det alltid att sätta upp sig på min väntelista.

Du skickar din förfrågan genom att fylla i formuläret längst ned på sidan.

JAG ÄR OVAN ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUr vet jag vad jag ska göra?

NÄR SKA MAN BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

vad händer om jag behöver boka om?

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅr syskon och partner vara med?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

Om vädret inte vill vara på vår sida den dagen vi bokat in för för fotografering, så bokar vi om till en annan dag. 
Att boka om kostar ingenting och vi stämmer alltid av dagen innan.

JAG ÄR OVAN ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUr vet jag vad jag ska göra?

NÄR SKA MAN BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

vad händer om jag behöver boka om?

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅr syskon och partner vara med?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

De flesta jag fotograferar är ovana att stå framför kameran, så jag kommer berätta hur du ska stå och vad du ska göra så du behöver inte tänka på det. Skulle jag vara tyst så är det bara fortsätta göra som du gör, kan hända jag justerar någon inställning eller inte vill störa ögonblicket.

Du kan hålla dina händer antingen en hand ovanpå magen och en hand under, eller båda händerna under magen. Vilket som är väldigt fint. Sen kan du variera vart du tittar, ner på magen, åt sidorna, eller ut åt sidorna. Jag brukar tycka om att ta några mer powerbilder där du tittar lite uppåt för ett starkare och stoltare uttryck. 

JAG ÄR OVAN ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUr vet jag vad jag ska göra?

NÄR SKA MAN BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

vad händer om jag behöver boka om?

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅr syskon och partner vara med?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

Ja självklart! Din partner eller syskon får jättegärna vara med på bild. Tänk bara på att de matchar kläderna utefter vilken klänning du har valt. Sen brukar vi alltid börja med att ta några sådan bilder för att sen avsluta med att fokusera bara på dig och då kan din partner och ev. syskon gå iväg en bit för att inte störa. 

JAG ÄR OVAN ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUr vet jag vad jag ska göra?

NÄR SKA MAN BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

vad händer om jag behöver boka om?

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅr syskon och partner vara med?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

Ja det gör jag! Ljust under vintern är MAGISKT! Och för att du ska hålla dig varm så fäster vi små värmekuddar under klänningen. De värmer mer än du tror och de flesta utav mina kunder säger efteråt att det inte var så kallt som de trodde det skulle bli. 

Sen tar vi många värmande pauser och jag har alltid med mig lite varm choklad som jag bjuder på. 

JAG ÄR OVAN ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUr vet jag vad jag ska göra?

NÄR SKA MAN BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

vad händer om jag behöver boka om?

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅr syskon och partner vara med?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

Ja det gör jag! Eftersom jag själv är från Piteå och har hela familjen där och i Luleå, så brukar jag passa på att boka in fotograferingar när jag likaså ska ner. På så sätt behöver ni inte betala någon reseersättning!

Samma sak gäller Umeå, eftersom jag bott där i 9 år innan jag flyttade till Kiruna, så vill jag gärna ner och hälsa på lite då och då. 

Så tveka inte att höra av dig om du vill boka in en fotografering längs Kusten, så kan vi alltid titta på hur det
ser ut med tillgänglighet. 

JAG ÄR OVAN ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUr vet jag vad jag ska göra?

NÄR SKA MAN BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

vad händer om jag behöver boka om?

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅr syskon och partner vara med?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

Allas graviditeter är olika så, datumet vi bestämmer nu, kan komma att ändras längre fram om t.ex. vädret inte vill vara på vår sida, eller om magen inte hunnit växa så mycket som du önskade eller vad det nu kan vara.

Att boka om kostar ingenting och vi stämmer alltid av några dagar innan så att alla mår bra.

JAG ÄR OVAN ATT STÅ FRAMFÖR KAMERAN, HUr vet jag vad jag ska göra?

NÄR SKA MAN BOKA?

VAD HÄNDER OM DET ÄR DÅLIGT VÄDER?

vad händer om jag behöver boka om?

NÄR FÅR MAN BILDERNA?

FÅr syskon och partner vara med?

Fotar du under vintern?

Fotar du utanför kiruna?

Välkomstguide

Visste ni att det ingår en välkomstguide med massor med tips, checklistor och klädval inför er gravidfotografering?

Detta ingår i
din upplevelse

Välkomstguide
Telefonmöte och personlig moodboard
45 minuter rolig och avslappnad fotografering
Lån av 2-3 vackra designerklänningar
Webbgalleri med 30 st redigerade bilder att välja ifrån
10 st högupplösta bilder för fri användning
Lyxig fine art förstoring i 30x40 cm

Pris vardag: 4 000 kr
Pris helg: 4 500 kr

Önskar du köpa till fler bilder eller fotoprodukter kan du göra det efter fotograferingen för 250 kr/ bild eller billigare vid köp av bildpaket.

Låt oss föreviga din graviditet

Eftersom gravidfotograferingen sker ca 1-2 månader innan ditt BF rekommenderar jag dig att boka så tidigt som möjligt för att få en tid. Kontakta mig via bokningsformuläret eller maila till info@fotografieravhanna.se, så hör jag av mig inom 2 arbetsdagar.

Glöm inte kolla skräpkorgen ifall du inte fått något svar. Ibland kan mina mail hamna där tyvärr.

Bokningsformulär

Följ mig på instagram och tiktok @fotografieravhanna